Cejlónsky čaj je synonymom pre kvalitný čierny čaj vyrábaný ortodoxnou alebo tradičnou technológiou. Zelený cejlonský čaj je menej známy.
Tento zelený čaj je vyrábaný čínskym výrobným postupom u 11 výrobcov vo stredných výškach Medium Grown (stredné do výšky 1300 m.n.m.) a vyšších nadmorských výšok High Grown (vysokohorské, od 1300 do 2300 m.n.m.). Používajú sa k tomu čínske kultivary čajovníka, s menšími lístkami a veľmi jemne chutí Napriek tomu, že sa ostrov oficiálne nazýva Srí Lanka, používa sa kvôli tradícii a zvuku názvov pre označenie čaju z tohto ostrova už od Indie stále starý názov ostrova – Ceylon.
Príprava: vodou pri teplote 70-80°C zalejte čaj v pomere 1,5 dl na 1 čajovú lyžičku. Ak čaj lúhujete v konvici, potom 1 lžičku na konvicu. Ponechajte 2-3 minúty lúhovať a přeceďte, najlepšie do šálok zahriatych horúcou vodou. Možno pripraviť 2 nálevy.
Doplnkové informácie
Kategória: | Sypané čaje |
Balenie: | celofánový sáčok 50g |
Výrobca: | OXALIS s.r.o. |
Záruka: | 24 mesiacov |
Žiadne komentáre
Žiadne komentáre
2,60 €
Nový komentár